Hvordan gikk det på medlemsmøtet på Seatronic?

Medlemsmøte hos Sea tronic

Torsdag 7.1.2016 arrangerte Tur og hav medlemsmøte hos Seatronic i Moss. Vi hadde fått en avtale med daglig leder Lars Jørgen Kopperud hvor han holdt et gnistrende godt innlegg og demonstrasjon av ”Sikkerhetsutstyr for seilere”. Totalt 16 medlemmer deltok, noe vi synes var ganske bra.

Innholdet i foredraget var meget nyttig. Lars Jørgen tok først utgangspunkt i brann i båt. På sjøen er vel det noe av det verste vi kan oppleve. Vi fikk presentert nye produkter for slokking av brann. Pulverapparat er nesten ut, både fordi kvaliteten på nye produkter er bedre, men også fordi pulver gjør uforholdsmessig unødig skade dersom det benyttes. På markedet finnes det nå andre produkter, f.eks en branngranat som inneholder en slukkevæske som kastes mot flammene og knuses. Når væsken spres ut slukkes ilden. I tillegg finnes det ampuller som kan monteres i motorrommet slik at de ved brann vil briste og en væske slukker brannen. Ulike spraybokser med skum erstatter pulverapparatene. Og husk brannteppe. Hva har du i din båt? Ta en sjekk og bytt ut.

Hva har du på rekka de av redningsutstyr. Det aller viktigste er å ha noe du kan kaste ut med en gang noen faller over bord. Kasteline og bøye med lys og drivanker er viktig. Også her er det mange nye gode produkter som sikkert er mye mer effektivt.

Redningsvest er jo et must. Nye typer oppblåsbare vester er kommet på markedet. Disse er mye bedre å ha på og har dessuten både lys og fløyter som må sies å være nødvendig hvis du faller over bord. Er det mørkt og er det vanskelig å finne noe på sjøen.

Redningsflåter var også tema. Her finnes et utall av størrelser, merker og kvalitet. Her er utgangspunktet at man ikke bør kjøpe for billig. Billige flåter har ikke god nok kvalitet og kan gi falsk trygghet. Flåter varer heller ikke evig. De ligger stort sett komprimert pakket, og over tid gir dette slitasje. Materialet blir for gamelt. Husk også å sjekke flåten med jevne mellorom.

Storm seil ble også vist fram som et nyttig hjelpemiddel for å ivareta sikkerheten i sterk vind. Storm bag er en enkel og smart måte og montere når uværet skulle slå til og du ikke får revet tilstrekkelig.

Til slutt var det gjennomgang av diverse elektronisk sikkerhetsutstyr. Bærbar VHF , nødpeilesendere, personlig nødsendere, AIS for å nevne noe. Her er det også mange ting å velg mellom, så det er viktig å finne det du trenger for å ha en trygg seilas.

Dette var noe av det vi fikk presentert I løpet av en vel en time. Som sagt var dette en vellykket kveld med relevant innhold for alle. Det var jo også hyggelig at vi fikk handle etterpå til god pris på utvalgte produkter

Mvh Tur&Hav

.Seatronicmeeting

0 svar

Legg igjen et svar

Ønsker du å delta i diskusjonen?
Bidra gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *