Raymarine 2 Star – nedtellingen er i gang!

Med få dager til start, kan vi endelig se frem til årets utgave av Raymarine 2 Star. Vi har tatt en prat med regattasjef John Hatch om de siste utsiktene for årets seilas.

Værmeldingen på nåværende tidspunkt sier sørvestlig bris av varierende styrke under hele løpet. Baner legges ut på Sail Race System tirsdag morgen. Vi legger en bane på ca 250 nm for den store klassen, ca 210 nm for den lille klassen og ca 180 nm for Are Wiig-klassen, sier han.

I skrivende stund er det 78 seilere som forbereder seg til årets Raymarine 2 Star.
Soloseileren Are Wiig, som for anledningen er akkompagnert av Rune Damm, er en av de.
De ser begge frem til start og registrerer at det blir gode vindforhold gjennom løpet.

Hva gleder du mest over ved å seile Raymarine 2 Star?
-«Gleden av å kunne seile over et par dager, hvor det bare dreier seg om real seiling. Jeg skal seile sammen med Rune, en venn som hjalp meg mye med «Olleanna» før jeg satte avgårde for å seile Golden Globe Race.»

Du har vært i hardt vær før og har hatt store utfordringer til havs. Hvordan vil du beskrive Skagerak som farvann?
-«Skagerak kan ofte være vel så tøft som andre havområder, og seil som kan reves tilstrekkelig ser jeg på som noe av det viktigste. Slik værmeldingen ser ut nå kan jo dette være greit å ha.»

Are oppfordrer seilerne der ute til å være med på moroa og avslutter -«Jeg setter stor pris på at dere har en klasse for enklere båter, og skulle ønske flere kunne riste liv i sine eldre båter, da jeg vet det er mange habile seilere med slike.»

 

Les mer: NOR 2STAR

0 svar

Legg igjen et svar

Ønsker du å delta i diskusjonen?
Bidra gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *