Rent bord i vårsesongen

Seileren Christoffer Sørlie (19) fra Fredrikstad seilforening har fått en drømmestart på sesongen.

Systematisk trening over flere år både på vannet og i styrkerommet i god regi av Wang Toppidrett i Fredrikstad begynner å betale seg. Hittil i 2019 er Laser-seileren fra Fredrikstad ubeseiret i Norge og Sverige. Sesongen startet med en regatta på Grand Canaria i februar der han vant.

Han gikk også til topps i første runde i Norges cupen i april, og den Olympiske regattaen i Gøteborg og sist helg i en kombinert Norges cup og Europa cup i Stavanger.

– Det jeg er mest fornøyd med til nå er regattaen i Gøteborg. Der var det flest seilere. Det at jeg har vunnet race i både mye og lite vind er også veldig tilfredsstillende. Det gir selvtillit og ro i hodet inn mot andre regattaer, forteller han.

Christoffer som nå går i 3. klasse på Wang Toppidrett, har ikke brukt mye energi på russetid, han eier ikke russedress en gang. Med 2 økter om dagen blir det ikke tid til sånt. Akkurat de tre årene på Wang er han veldig glad for å ha hatt. Med kyndig veiledning i et godt treningsmiljø har han kunnet utvikle seg fysisk i en gruppe, det har vært positivt for motivasjonen, skyter pappaen inn. Da de fleste øktene på vannet foregår alene kun fulgt av faren i følgebåt.

– Fremover nå kommer det større oppgaver. Først kommer den tradisjonelle Kieler-Woche hvor jeg kommer til å møte stor motstand, da jeg seiler i senior klassen. Så skal jeg være trener hjemme i Fredrikstad på en samling for Optimister og det blir gøy. Så reiser jeg tilbake til Tyskland for to nye regattaer. Etter det kommer det en treningsperiode på tre uker før EM for de under 21 år, som er et av hovedmålene i år. Samt VM som også er for U-21 i månedsskifte oktober/november. Så det blir en lang sesong. I uken før EM begynner jeg på Høyskole i Oslo eller Stavanger. Så jeg er litt spent på hvor jeg havner. Men en ting er sikkert, jeg skal fortsette og kombinere utdanning og seiling.

0 svar

Legg igjen et svar

Ønsker du å delta i diskusjonen?
Bidra gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *