Seiling for barn og ungdom

460px-barn_og_ungdom

ØNSKER DU OGSÅ Å BEGYNNE MED SEILING?

Seiling er en aktivitet du kan drive med hele livet, og en aktivitet for hele familien. Mange seilere starter sammen med en forelder som selv har vært aktiv seiler, men det også være at barnas interesse for jolleseiling smitter den andre veien og jolleseilingen blir innfallsporten til seiling og båtliv også for foreldrene. På våre kurs og treninger kan du seile med egen jolle, eller leie en av jollene til Fredrikstad seilforening. Foreningen disponerer flere typer båt, både Optimist, Zoom 8 og RS Feva. Les mer om båtklassene på deres egne sider

Seiling skal være gøy og trygt. Derfor starter vi først med å bli fortrolige med jolla og sjøen. Til å begynne med er det vel så viktig med aktivitet i vannet og lek med utstyret som å seile. En lærer ikke bare tekniske ferdigheter på kursene, men også selvstendighet som «skipper på egen skute» og ansvar for vedlikehold av jolle og utstyr.

Sammen med barna på sjøen
Fredrikstad Seilforening legger stor vekt på at både barn og foreldre skal trives med seiling som aktivitet. For at barna skal trives og være trygge er det viktig at mamma eller pappa også trives og er trygge. I starten er barna avhengige av at foreldrene stiller opp og hjelper til med transport, påkledning, rigging, sjøsetting, opptak, spyling og rydding. Istandsetting av bryggeanlegg og joller gjøres på våren med felles sosial dugnad. Alle gjør litt og hjelper hverandre, og de som kan mer veileder de som ikke kan så mye.

På sjøen deltar de voksne i sikkerhetsbåter, og når treneren løser seiloppgavene støtter de voksne seilerne når det er behov for det. Vi vet vi har lykkes når vi får tilbakemeldinger på at de voksne trives vel så bra som barna, og det hører vi ofte.

For mer informasjon, kontakt:

Styremedlem Barn og ungdom
Magnus Tvete  tlf . 907 93 902

magnus@tvete.no

0 svar

Legg igjen et svar

Ønsker du å delta i diskusjonen?
Bidra gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *