Til minne om Inger Bøymo

Det var med stor sorg vi som medlemmer i Fredrikstad Seilforening mottok meldingen om at Inger Bøymo var gått bort.

Knut har mistet sin livsledsager gjennom et langt liv, Per har mistet sin mor, Britt sin svigermor og Anna og Jacob har mistet sin farmor. Vi tenker på dere alle i familien i denne tunge tiden.

«Inger og Knut» er et begrep i vår seilforeningen. Mange av oss som har holdt på aktivt helt tilbake til begynnelsen av 70-tallet, husker Inger og Knut som alltid veldig engasjerte. De har vært med i foreningen så lenge vi kan huske. Etter først å ha vært medlem i Slevikkilen Seilklubb, ble Inger på midten av 70-tallet med i Fredrikstad Tur og Havseilere og etter hvert Fredrikstad Seilforening når foreningene ble slått sammen.

Inger har sammen med Knut hatt en innholdsrik aktiv seilkarriere med mange imponerende resultater i både nasjonale og internasjonale regattaer. Ikke bare ute i seilbåten var Inger aktiv, men også som arrangør og dommer. Inger var også engasjert i å få flere jenter med aktivt i seilsporten. I 1978 arrangerte Inger seilkurs for jenter i Inger og Knut sin egen seilbåt.

Inger var høyt utdannet innenfor seilsporten og ikke mange kan skilte med en CV som henne. Inger har gjennom sine mange år med arbeid for seilsporten hatt mange verv. Både i Slevikkilen Seilklubb, Fredrikstad Seilforening, Østfold Seilkrets og Norges Seilforbund har hun vært en sentral tillitskvinne.

Som arrangør og dommer var Inger ikke lett å skubbe seg på og nøt stor respekt for sin faglige tyngde. Hun utøvde alle sine oppgaver på regattabanen med presisjon og seriøsitet. Det er ikke få av oss hun har tatt i tjuvstart eller for å ha brutt regler på regattabanen.

Det kunne gå litt varmt for seg noen ganger på regattabanen og vi hadde friske diskusjoner med Inger, men så godt lærte vi Inger å kjenne etter hvert at vi visste at smilet aldri var langt unna. Hun var en meget dyktig dommer, og det skal også legges til at diskusjonene med Inger alltid var lærerike.

Hele seilforeningen kommer til å savne Inger, ikke bare som den ressurspersonen hun har vært for oss, men også som menneske.

Vi vil alltid minnes Inger som den som viet så mye av sin fritid for seilsporten og for vår forening. Vi skylder henne en stor takk.

Med seilerhilsen fra medlemmene i Fredrikstad Seilforening

0 svar

Legg igjen et svar

Ønsker du å delta i diskusjonen?
Bidra gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *