20 år med Fiskemannen

Bedriftsseilasen så sin spede begynnelse allerede i 1990, og bak initiativet sto blant annet Magne Tønnesen gjennom foreningen Ytre Oslofjord Tur- og havseilerforening, som senere ble en del av Fredrikstad Seilforening.

– Vi ønsket å få med flere til å seile gjennom å invitere bedrifter ut på regattafeltet – og ikke minst på en sosial helaften. Terskelen skulle være lav og regattaen «enkel», men det hører nok med til historien at seriøsiteten og iveren etter å «trimme laget» har toppet seg de siste årene. Derfor blir det nå etablert en turglede-klasse også, sier han engasjert.

Siden har Fredrikstad Seilforening trolig vært helt alene om å arrangere regatta for bedrifter, noe som har blitt en solid inntektskilde for foreningen, men også en viktig arena for å rekruttere medlemmer og markedsføre foreningen.


Utklipp fra Fredrikstad Blad

– De første årene var vi på yachtklubben og seilkroa før vi fikk bruke Andersenslippen. Da kjøpte vi inn store telt og hadde festen på gressplenen – og en lokal tannlege sto for underholdningen. Det var mye arbeid og veldig moro. Allerede første år stilte tyve båter til start, og siden har det ballet på seg, mimrer Tønnesen. Han mener kombinasjonen av seiling på dagen og festen på kvelden har gjort at arrangementet har vært stabilt – og vokst – med årene. Ikke en eneste gang på 26 år har Bedriftsseilasen blitt avlyst – og Magne har vært med på de alle. – Vi har hatt ekstrem vind og store regnbyger, men det har aldri stoppet oss. For et par år siden blåste det opptil 15 sekundmeter, og da skulle vi nok aldri sendt båtene ut til feltet. Ellers har det vært knallvær og gode forhold, sier han.

Turglede
– På det meste har arrangementet telt hele 44 båter – for fire år siden, og nå har antallet stabilisert seg på rundt 35 båter – og det er plass til flere. Det er noe vi håper på gjennom den nyetablerte turglede-klassen. Vi ser det fra flere regattaer – eksempelvis Færderseilasen – som har hatt god suksess med å senke terskelen. Her får deltakerne starte når de vil innenfor et visst tidsrom og blir fulgt med tracking. De får ta del i hele det populære arrangementet, men kan ta selve regattaen litt mindre alvorlig.


Magne Tønnesen har vært primus-motor for Bedriftsseilasen siden den spede begynnelse.

Magne ønsker også å trekke frem at det arrangeres felles grilling på land etter at selve regattaen er over. – Da fyrer vi opp grillene og det serveres gratis grillmat før det blir premieutdeling. Og senere på kvelden arrangeres selve festen med skalldyrsbuffe og underholdning utover de sene nattetimer. På festen er vi cirka 180 personer, men vi har vært opptil 250 deltakere et år, forteller han, og fortsetter:
– Da er vi helt avhengige av alle de frivillige som er med å bidra til at arrangementet blir vellykket. Vi er en stab på cirka førti personer som jobber for at Bedriftsseilasen skal bli så bra som mulig, forteller han.

Sosial helg
Magne Tønnesen har et liv bak seg som kjøpmann og markedsmann i både NorgesGruppen og Kiwi-systemet – og han var rask på ballen med å sikre en hovedsponsor til arrangementet. Og kanskje var det naturlig at Fiskemannen – som Magne var med å stable på beina for akkurat tyve år siden, gikk inn som sponsor – for tyve år siden i år.

– Vi i NorgesGruppen bruker hele bedriftsseilas-helga aktivt og som en sommerfest, og det er nok noe flere bedrifter kan lære av. Vi inviterer leverandører, kunder og interne salgssjefer, produktsjefer og så videre, ut til Hankø for en sosial happening gjennom hele helga. I fjor telte vi førti personer fra hele landet, forteller Tønnesen – med en klar oppfordring til bedriftene der ute:
– Still opp og bli med! Ta kontakt med Fredrikstad Seilforening hvis det ikke er noen i bedriften som har egen seilbåt, og vi har også erfarne seilere og skippere som kan bli med som mannskap.

0 svar

Legg igjen et svar

Ønsker du å delta i diskusjonen?
Bidra gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *