Vellykket medlemsmøte med Eskalope på Najaden!

ATLANTERHAVET RUNDT” – MEDLEMSMØTE OM BORD I NAJADEN

Najaden2

Onsdag 27.1.2016 arrangerte foreningen ved Tur og Hav et medlemsmøte om bord i fullriggeren Najaden som ligger på Isegran for restaurering. I disse Annotider skapte dette en flott ramme rundt arrangementet.

Ca. 70 medlemmer, og andre, kom for å høre foredraget fra Lone og Per Arne Skjeggestad som i 2014 og 2015 seilte Atlanterhavet rundt i sin S/Y Eskalope. Turen gikk langs Vesteuropa, Madeira, Kanariøyene, Kapp Verde, Karibia og Azorene, en distanse på 15000 nautiske mil. Vi fikk høre en engasjert skipper som i tillegg til å vise flotte bilder og små videosnutter, fortalte om livet ombord og alle de stedene de var innom på sin ferd. Mannskapet underveis bestod av familie, venner og ulike gjesteseilere. Det ble en veldig spennende og intressant reise for alle tilhørere. Sjekk også deres blogg på www.eskalope.no

Det var hyggelig å kunne vise frem Najaden for FSF medlemmer. Vi fikk også høre litt om Najadens historie av Tim Morris, men det var bare en liten del. Foreningen er invitert tilbake for å få omvisning på Isegran hvor det skjer mye spennende for tiden. Blant annet er de i gang med restaurering av jakten Jelse, som med sine 250 år blir verdens eldste flyttende fartøy når hun blir sjøsatt igjen. I tillegg har de en rekke originale Colin Archer båter med byggeår fra 1890-1920, og andre spennende restaurerings prosjekter.  Antagelig er dette den mest spennende samlingen av verneverdige fartøy i Norden. Foreningen vil prøve å få til et arrangement her når været blir varmere.

Najadens frivillge bidro med hjelp til loddsalg og salg av kaffe og kaker. Alle inntektene fra arrangement går til støtte for Najaden. Inntektene ble kr 11460,- fordelt på ca 7000,- i inngangsbilletter, 2200,- på loddsalg og resten kaffe og kaker. 

Vi takker også båtbutikkene Maritim, Sea Sea og Seatronic for bidrag til gevinster ved loddsalget.

Tur og Hav komiteen er veldig fornød med arrangementet og vi takker alle som bidro til at dette ble en flott kveld.

Najaden1

Vennlig hilsen

Tur og Hav komiteen

0 svar

Legg igjen et svar

Ønsker du å delta i diskusjonen?
Bidra gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *